Afbeelding
Foto: Ted Walker

Wel verkiezing Sporters van het jaar, geen fysiek Sportgala in Veenendaal

Sport

VEENENDAAL – Botic van de Zandschulp (tennis), Jorik van Egdom (triathlon) en Lennard Hofstede (wielrennen) zijn genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar. Britt Diepeveen (dansen), Laura Schinkel (waterpolo) en Annelies van Dijk (trampolinespringen) zijn de genomineerden bij de vrouwen.

De genomineerden bij de meisjes zijn atlete Fenna Achterberg en waterpoloster Silvanne Slot. Bij de jongens zijn karter Mika van de Pavert, zwemmer Lasse Schrieken en triatleet Julian Ariesen genomineerd.

Geen teams genomineerd

Vanwege ‘corona’ en het feit dat teams bijna niet hebben kunnen spelen, heeft de sportverkiezingsjury ervan afgezien om teams en trainer/coaches te nomineren. Bij de genomineerde sporters is gekeken naar de prestaties in 2020 en 2021. De verkiezing in 2020 ging wegens gebrek aan sportactiviteiten niet door, in 2021 hebben veel sporters toch kunnen presteren. Overigens zal de verkiezingsavond, net als vorig jaar, een digitaal evenement worden. Het traditionele gala in De Basiliek wordt ook in 2022 online gehouden. 

Sportmannen en -vrouwen

Van de Zandschulp viel dit jaar vooral op tijdens de American Open. Van Egdom acteerde sterk op de Spelen en Hofstede was twee jaar lang lid van de winnende ploeg in de wielerronde van Spanje. Diepeveen pakte titels op het NK en op DuBenelux (Duitsland, België, Luxemburg en Nederland) kampioenschappen. Schinkel was een vaste waarde op het WK Jeugd en werd landskampioen met Polar Bears, terwijl Van Dijk zich kwalificeerde voor het NK.

Sporttalenten

Achterberg scoorde zilver op het NK-jeugdatletiek en Slot speelde zich in Jong Oranje O17 in de kijker en speelt regelmatig mee met het eerste team van landskampioen Polar Bears. Van de Pavert dwong onder meer deelname aan het WK karten af, Schrieken werd Nederlands Kampioen 1500m open water en Ariesen scoorde podiumplaatsen bij het NK-duatlon en NK-triatlon.
De bekendmaking is gepland op 8 januari 2022; wellicht besluit de organisatie het evenement een week uit te stellen.

Meest gelezen