Afbeelding
Door Eit Hendriks

Laura Schinkel wil haar titel van Sportvrouw graag prolongeren

Sport

VEENENDAAL – Waterpoloster Laura Schinkel (20) is opnieuw genomineerd voor de titel Sportvrouw van Veenendaal. Zij veroverde de titel eerder al in 2019. Andere genomineerden bij de vrouwen zijn danseres Britt Diepeveen, die Nederlands kampioen werd, en Annelies van Dijk, die zich recentelijk plaatste voor het NK trampolinespringen voor teams.

Laura Schinkel maakte al op jeugdige leeftijd de overstap van VZC naar het Edese waterpolobolwerk Polar Bears. De Veenendaalse waterpoloster heeft geen seconde spijt gehad van die overstap. Ze speelde bij Polar Bears in de jeugd al op het hoogste niveau in Nederland en maakte vervolgens snel haar opwachting in het eerste vrouwenteam van de Berinnen.

‘In 2019 werd ik op het Sportgala eerste omdat ik met Polar Bears de beker won, tweede werd in de strijd om het landskampioenschap en zilver won op het WK met Oranje O20. Dat vond ik een hele eer’, vertelt de bescheiden Schinkel. In 2020 ging het Sportgala in verband met corona niet door en daarom zijn 2020 en 2021 samengevoegd om kandidaten te nomineren. Schinkel werd afgelopen seizoen met Polar Bears landskampioen, behaalde de Supercup en werd afgelopen zomer zesde met Jong Oranje O20 op het WK in Israël. ‘Dat was een beetje teleurstellend, na de zilveren plak van twee jaar eerder. Maar in de kwartfinale verloren we nipt met 12-13 van Hongarije en werden daarmee uitgeschakeld voor een podiumplek. Erg jammer.’

Schinkel richt zich nu op een plek bij het grote Oranje. ‘Bij Jong Oranje mag ik niet meer meespelen, omdat ik te oud ben. Ik zit nu bij de B-selectie van Oranje in een soort tussenfase. De trainingen daarvan in Zeist zijn mooi te combineren met mijn studie. Ik vind het nog steeds leuk en zie wel hoever ik nog kom’, vertelt Schinkel.

Ze wil graag weer Sportvrouw van Veenendaal worden en zal met grote belangstelling het Gala, dat in januari online wordt gehouden, volgen.. Bij de meisjes is overigens ook een waterpoloster genomineerd. Veenendaalse Silvanne Slot speelt ook bij Polar Bears en maakt deel uit van Jong Oranje O17, dat op het EJK in Kroatië als vijfde eindigde.

‘De trainingen bij Oranje zijn mooi te combineren met mijn studie’

Meest gelezen