Afbeelding
Door Eit Hendriks

Vrouwen van Candia’66 strijden met DOVO om de titel

Sport

RHENEN – Vrouwenvoetbal is in de media een ondergeschoven kindje. Zelden of nooit staat er iets over in de regionale kranten. Een doorn in het oog van veel amateurvoetbalsters. Neem de dames van Candia’66. Ze zijn met het team van DOVO in gevecht om het kampioenschap in de vierde klasse.

‘Klopt’, beaamt Aart Jan Mulder, de trainer van Candia’66. ‘Vrouwenvoetbal wordt onderbelicht in de media. Maar daar heb ik mee leren leven. Leuk dat er nu wel een keer aandacht aan besteed wordt.’

De inwoner van Lienden is weer terug op het oude nest in Rhenen. ‘Ja, ik was al eerder trainer bij Candia, werd zelfs kampioen en promoveerde met mijn ploeg naar de vierde klasse. Daarna ben ik nog trainer bij de vrouwen van Büren geweest en ook van VRC in Veenendaal.’

Candia ontmoet in de competitie als regionale tegenstanders de Veenendaalse clubs DOVO 1, VRC 1 en GVVV 2, HDS uit Leersum en Woudenberg. Mulder is met DOVO in strijd om de koppositie. Stilletjes hoopt hij op een stunt met zijn jonge team.

‘Ik denk dat wij het jongste team van alle tegenstanders hebben. Daar zitten echt talentjes bij. Het vereist ook een andere aanpak. Dat geldt sowieso bij het vrouwenvoetbal, heeft mijn ervaring wel geleerd. Daarom heb ik als teammanager ook een vrouw. Carola Baars was vroeger speelster, ze weet wat er speelt bij de meiden en is bovendien nog verzorgster. Wat dat betreft snijdt het mes aan twee kanten. Het is een bewuste keuze, en ik ben blij dat ik haar erbij heb’, zegt Mulder met een lach.

Kijkend naar de stand, is het duidelijk dat Candia in gevecht is met DOVO om de bovenste plek. ‘Natuurlijk zou het mooi zijn om weer kampioen te worden, maar we zijn er nog lang niet. We hebben meer verliespunten dan DOVO, dus mij hoor je nog niet juichen’, tempert Mulder te hoge verwachtingen.

Er zal meer duidelijkheid komen als beide kemphanen elkaar eind januari in Rhenen ontmoeten. Maar voor die tijd staat er voor Mulder een ander pikant duel op het programma. ‘Op 11 december spelen we uit tegen VRC. Niet dat ik nog veel speelsters van VRC ken, maar ik ben er een aantal jaren met veel plezier trainer geweest en het is toch altijd een speciaal gevoel als je tegen je oude club speelt’, licht de trainer toe.

Meest gelezen