Afbeelding
Door Eit Hendriks

Bij WSV Dragonder Noord wordt dynamic tennis steeds populairder

Sport

VEENENDAAL – Op een honderdtal plaatsen in Nederland wordt het door duizenden gespeeld: dynamic tennis. In Veenendaal kun je voor dynamic tennis terecht in sporthal Oost bij WSV Dragonder-Noord.

Waar padel tennis in populariteit groeit als buitensport, geldt hetzelfde voor dynamic tennis als binnensport. Net als padel is dynamic tennis gemakkelijk aan te leren. Het is aantrekkelijk voor alle leeftijden en mannen en vrouwen, jongens en meisjes kunnen het met en door elkaar spelen.

Dynamic tennis wordt op een badmintonveld gespeeld, kent lichtgewicht foamballen en een racket van slechts ongeveer 170 gram. De puntentelling komt grotendeels overeen met die bij tafeltennis.

Interim-voorzitter Henk van Veldhuizen van Wijksportvereniging (WSV) Dragonder-Noord gaat op de praatstoel zitten als hem gevraagd wordt iets over zijn vereniging te vertellen. 

‘We zijn in 1983 in de wijk Dragonder met recreatiesport begonnen. Daar was ook volleybal bij, maar die sport is bij ons ter ziele gegaan. Nu concentreren we ons op badminton en dynamic tennis. Tegenwoordig hebben we ongeveer 120 leden en sporten we in de sporthal in Oost. De naam Dragonder-Noord dekt daarom de lading eigenlijk niet meer, maar het kost een hoop geld en gedoe om een naamsverandering door te voeren, daarom laten we het maar zo.’

Naast veel recreanten doet er ook een klein aantal spelers mee aan de competitie. ‘We hebben zelfs een team dat in de landelijke eredivisie speelt en begin oktober hebben we nog het NK- dubbel voor jong en oud georganiseerd’, vertelt Van Veldhuizen met enige trots.

Maar ook wie graag badminton speelt, kan bij WSV Dragonder terecht. ‘Wij bieden liefhebbers van racketsport de mogelijkheid om in hun wijk te sporten. Veenendaal Oost breidt zich steeds verder uit en nieuwe leden zijn bij ons van harte welkom. Kom vrijblijvend vier keer meespelen en beslis daarna of je lid wilt worden’, nodigt Van Veldhuizen belangstellenden uit.

Aanmelden bij WSV Dragonder-Noord kan via www.wsv-dragondernoord.nl.

Meest gelezen