Afbeelding
Foto: René Westenberg

Open training Ultimate Frisbee

Sport

VEENENDAAL – Op maandag 29 november kunnen kinderen “in & om Veenendaal” kennismaken met Ultimate Frisbee, de enige sport die zonder scheidsrechter gespeeld wordt.

Veel kinderen maakten afgelopen weken kennis met Ultimate Frisbee tijdens de gymlessen van school@sport van Sportservice Veenendaal. De open training in sporthal Oost is gratis voor alle kinderen. Kinderen tot en met groep 6 zijn welkom van 18.00 tot 19.15 uur. Van 18.30 tot 19.45 uur zijn de kids van groep 7, 8 en de middelbare school aan de beurt.

High Fives!

Bij Ultimate Frisbee gooi je de frisbee met je teamgenoten over, maar de tegenstander maakt het je daarbij moeilijk. Dus slim gooien, hard rennen en je tegenstander te slim af zijn, is het devies. Lukt het om de frisbee in het eindvak te vangen, dan scoor je een punt. High-fives! Dat is Ultimate Frisbee. Het lijkt dus een klein beetje op American Football, maar dan zonder lichamelijk contact. 

Frisbeeën

Frisbeeërs kunnen op heel veel manieren de frisbee gooien en ook met een mooie bocht. Dat komt goed van pas. Valt de frisbee of wordt ‘ie door de tegenstander op de grond getikt dan gaat het spel direct weer door en is het andere team in de aanval. 

Fair Play

Er wordt zonder scheidsrechters gespeeld. Alles draait om Fair Play. Daarom wordt bij elke competitie ook de “spirit of the game”-prijs uitgereikt aan het meest sportieve team. In de winter wordt Ultimate Frisbee in een sporthal gespeeld. In het voorjaar gaan de frisbeeërs weer buiten spelen.

Veenendaaltijgers

Frisbee is een relatief onbekende sport, maar wordt al jaren gespeeld door de Veenendaaltijgers in de Nederlandse competitie. De Tijgers wonnen afgelopen jaar het Nederlands kampioenschap “Onder 17 jaar”. De Tijgers maken altijd deel uit van de nationale teams op het EK en WK. In Nederland spelen meer dan 1500 mensen Ultimate Frisbee bij zo’n dertig verenigingen. 

Combineren met andere hobby’s

Kennismaken met Ultimate Frisbee kan dus op maandag 29 november tijdens de open training. Je hoeft je niet aan te melden en alle deelnemers krijgen een Veenendaaltijgers bidon. Wat de sport ook bijzonder maakt, is dat de wedstrijden een keer per maand op een zondag zijn. Zo kan je de sport goed combineren met andere hobby’s. 

Schoolfrisbee toernooi in de kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie organiseert Veenendaaltijgers een Ultimate Frisbeetoernooi voor alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met groep 8. Het toernooi is in sporthal De Vallei op woensdag 29 december. De wedstrijden worden voorafgegaan door een speluitleg en een korte instructie. Meer informatie en inschrijving verloopt via de scholen, maar kinderen kunnen zich ook individueel aanmelden via de website www.veenendaaltijgers.nl.

Meer informatie over Ultimate Frisbee: www.veenendaaltijgers.nl en www.frisbeesport.nl.

Meest gelezen