Afbeelding
Foto: Henry Valk

‘Omdat het hartstikke leuk en sportief is’

Sport

VEENENDAAL – Het enthousiasme spat er vanaf. Toegegeven, het is ook lekker weer om te sporten. Wel een beetje koud, maar het zonnetje doet haar werk. Zeven jeugdteams van SKF zijn druk bezig op de ruime accommodatie van de korfbalclub. Waaronder de C3, kids van pakweg 13 tot 15 jaar.

‘M’n vrienden vonden het een beetje gek toen ik ging korfballen’, zegt een van de stoere korfballers. ‘Maar ze wisten er gewoon niks van.’ Een ander vult aan: ‘Korfbal is super. Omdat het hartstikke leuk en sportief is.’

Afwisselend

De oefeningen die de trainers voorschotelen zijn afwisselend en veelzijdig. De C3 is geen topteam, maar het is gaaf om te zien wat ze allemaal met de bal doen.

Sociale sportomgeving

‘Ik kende de korfbalsport helemaal niet’, zegt een van de ouders. ‘Maar ik was al snel verkocht. SKF biedt een sociale sportomgeving, dat komt natuurlijk ook doordat meisjes en jongens samen spelen.’

Volgende keer winnen!

Het eerste deel van de veldcompetitie zit er voor de C3 op. Ze zijn derde geworden in een poule met veel streekteams. Na deze training gaan de korfballers de zaal in. Daar wacht een nieuwe competitie, met opnieuw voornamelijk ploegen uit de buurt. ‘Maarssen is de verste’, weet een van de kids te vertellen. ‘We spelen ook weer tegen Wageningen. Daar verloren we twee keer van met één doelpunt verschil. In de zaal gaan we ze pakken’, klinkt het overtuigd.

Meest gelezen