Afbeelding
Foto: Sebastien Smeur

De Korenwinde-serie: “Una serata veneziana” in De Vlam

Muziek

RHENEN – Op zaterdag 20 november vindt in De Vlam in Rhenen een bijzonder concert plaats. Een concert met barokmuziek van Vivaldi, Hasse en Marcello, afgewisseld met fragmenten van brieven van deze componisten en hun tijdgenoten.

Inês d’Avena speelt op blokfluit en Claudio Ribeiro op klavecimbel. Inês d’Avena en Claudio Ribeiro werken al meer dan vijftien jaar samen als duo in oude muziek. Zij weten publiek over de hele wereld te boeien met hun levendige en gepassioneerde vertolkingen. Dat zal ook op het podium De Vlam op 20 november het geval zijn.

Venetië

Voor dit concert hebben de beide muzikanten in Venetië onderzoek gedaan naar het Venetiaanse muziekleven in de achttiende eeuw en ze deden bijzondere vondsten. Zoals de brief die Vivaldi in januari 1729 stuurde aan de hertog van Mecklenburg-Strelitz, die Venetië bezocht. Vivaldi nodigde hem uit voor een muzikale soirée in het huis van Faustina Bordoni, de beroemde operazangeres en aanstaande echtgenote van de componist Johann Adolf Hasse. Tijdens het concert in De Vlam worden gedeeltes van die brief, en andere teksten, voorgelezen.

Kaarten bestellen

Het concert vindt plaats in De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Aanvang 20.00 uur. U kunt via www.korenwinde.nl kaartjes bestellen (verplicht). Losse kaartjes voor personen vanaf 27 jaar kosten € 20,00. Losse kaartjes als je 19-26 jaar bent, kosten € 15,00. Toegang tot en met 18 jaar is gratis.

Meest gelezen