Afbeelding
Door Willem Meijering

JAZZEBEL duo, samen één.

Muziek

VEENENDAAL –  Voor muzikanten is het een instituut: muziekstudio Jazzebel. Je kunt er demo opnames maken en solisten of bands kunnen er muzieklessen volgen. De studio organiseert talentenjachten, kinderfeestjes, karaokeavonden en evenementen. 

Bijzonder: deze studio geeft muziek weg aan mensen die dat nodig hebben. In de coronaperiode waren veel mensen daar maar wat blij mee! Jazzebel laat zich - ook in het kader van muziek delen - af en toe zien op cultuurevenementen.  

Marcel en Karina zijn de drijvende krachten achter Jazzebel. Ze staan altijd stil bij hoe je muziek beleeft, los van akkoordnamen, toonladders en technieken. ‘Bij elk fragment bij jezelf naar binnen kijken en voelen welke soort spanning het bij jou opwekt’, dat is waar muziek volgens hen om gaat. 

Met zijn Indische achtergrond is muziek voor Marcel een vanzelfsprekendheid. Met zijn broers spelend in een familieband ontwikkelde hij zich tot de gitarist die hij nu is. Marcel speelt alles met dezelfde passie: jazz, pop of smartlappen. Gewapend met een Strat en een Gibson ES339 trotseert Marcel alle muziekstijlen. Pronkstuk is de ‘72 Fender Stratocaster. Ooit spoot hij de gitaar rood met een Hema-spuitbus: weg was het typische fendergeluid, wist hij veel. Enkele jaren terug werd het pronkstuk - gelukkig - in originele staat hersteld.

Karina noemt de start van haar muziekcarriere “de Ella Fitzgerald Fanfare”: ‘Daar bedoel ik mee dat ik mijn muzikale skills ontwikkeld heb bij de fanfare, waar ik de trompet en bariton blies. Ella Fitzgerald begon ook als trompettiste. Ik heb er mijn ademsteun en toonkennnis aan te danken.’ Jaren gelden vond Karina een nieuwe uitdaging: een linkshandige micro ukelele/ basgitaar. Het was liefde op het eerste gezicht.

Inmiddels zijn Marcel en Karina samen een optelsom van grote interesses en een mix van stijlen. Ze prijzen zich rijk met ervaringen in verschillende formaties. Ze speelden bij bestaande bands en hadden een eigen jazzcombo. Met verschillende gezelschappen stonden ze in (Turkse) hotels op diner dansants en jazzfestivals.
Maar het liefst timmeren ze toch met z’n tweetjes aan de weg. Volgens hetzelfde motto: delen is helen en helen is delen. www.jazzebel.nl

Meest gelezen