Afbeelding
Jasper in zijn atelier met zijn nieuwe boek: Herken wie ik ben

Nieuw boek Jasper de Ruiter

Literatuur

Planten en dieren herkennen was nog nooit zo makkelijk!

VEENENDAAL – We gaan met z’n allen vaker de natuur in. En hoe leuk is het dan dat je de planten en dieren die je in je tuin ziet of tegenkomt tijdens een wandeling of fietstocht herkent en kunt benoemen? De nieuwe veldgids “Herken wie ik ben” door de Veenendaalse natuurillustrator Jasper de Ruiter bevat meer dan 57 herkenningskaarten van planten en dieren in Nederland. Zo wordt het op naam brengen van soorten een stuk makkelijker!

Met deze laagdrempelige herkenningskaarten leer je snel paddenstoelen, vogels, vlinders, bijen, libellen, planten, bomen … in één oogopslag herkennen. Staat de soort niet op een kaart, dan heb je mogelijk iets bijzonders gezien! 

Waar moet ik op letten?

In deze gids krijg je tips voor het snel herkennen van soorten, maar je leert ook zelf het weer te voorspellen, je wordt opgeleid tot spoorzoeker en je kunt aan de hand van de gevangen waterdiertjes de waterkwaliteit bepalen.

Herkenningskaarten

Als illustrator ontwerpt Jasper al sinds 2002 vanuit zijn atelier in Veenendaal verschillende herkenningskaarten, die inmiddels niet meer weg te denken zijn uit de bezoekerscentra in ons land. Deze losse, geplastificeerde kaarten zijn nu gebundeld in één gids.

Meest gelezen