Foto: Benning&Gladkova

Muzikale theatervoorstelling vol diepzeeanimaties

Kunst en cultuur

VEENENDAAL – Van het beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin van Hans Christian Andersen zijn vele vertolkingen. Altijd is het een verhaal over volwassenwording, groei, identiteit en verlangen. Het team van Theater Utrecht bewerkte het tot een eigentijdse variant met nieuwe technieken. Een ‘onderwater’ versie. De try-out is op zondagmiddag 12 december in Theater Lampegiet in Veenendaal.

In deze bijzondere theatervoorstelling lijkt het net alsof je samen met de hoofdpersonen onder water bent. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water. 

Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. 

In het verhaal wacht de veertienjarige Annebel wacht in het ziekenhuis op de zoveelste operatie aan haar benen. ‘s nachts is ze alleen. en ontmoet ze Mattie. Mattie is heel stoer en bijdehand en daagt haar uit om te dansen. Had Annebel maar niet van die onhandige en rare benen. In haar dromen wordt Annebel overspoeld door een magische onderwaterwereld waar ze wonderlijke wezens ontmoet en spannende muzikale avonturen beleeft. Op de verjaardag van de Zeekoning zingt Annebel de sterren van de hemel, maar het allerallerliefste zou ze willen dansen… Zal ze haar stem opgeven aan de Zeeheks om te kunnen dansen met de Prins?

Een magisch theaterfeest vol animaties, muziek en liedjes voor het hele gezin!

De voorstelling De Kleine Zeemeermin is te zien op zondag 12 december om 15.00 uur in Theater Lampegiet, Veenendaal. Tickets zijn verkrijgbaar voor € 19,50 via www.lampegiet.nl.

Meest gelezen