Afbeelding
Door Ali Groebe

Kunstenaars in Beeld: Gea Breeschoten

Kunst en cultuur

VEENENDAAL – De in Veenendaal geboren Gea Breeschoten vertelt graag over haar beide passies: schilderen en beeldhouwen. Ze heeft regelmatig geëxposeerd, onder andere bij de Kunstroute.

Gea leerde het werken met olieverf van Esther Radius. Kunstschilder Wim Kroesbergen leerde haar werken met acryl, wat haar uiteindelijk beter lag. Daarnaast volgde Gea workshops om haar techniek verder te verbeteren. Het werk van Gea valt op door de prachtige kleuren. ‘Ik werk vanuit gevoelsbeelden die meestal abstract zijn, waarbij de leidende kleur rood is, als de verbeelding van passie en even kleurrijk als het leven’, zo vertelt Gea. 

Ook figuratieve doeken maken deel uit van Gea’s werk. ‘Door nieuwe contacten in de kunstwereld werd mijn nieuwsgierigheid gewekt om in het driedimensionale vlak te gaan werken. Bij de Veenendaalse beeldhouwer Frank Boogaard heb ik mijn eerste stappen gezet in het modelleren, met was als basis voor een bronzen beeld. Het is werkelijk fascinerend om je gevoel om te zetten in een star materiaal’, aldus Gea. Nadat het beeld is gegoten, wordt het harde brons bewerkt, een maandenlang proces. Als het beeld dan uiteindelijk op de sokkel staat, is dat een mooi resultaat van een intensieve periode. Wilt u meer weten over het werk van Gea? Kijk eens op www.geabreeschoten.nl.

Meest gelezen