v.l.n.r. Karin, Elle, Kitty & Frederike
v.l.n.r. Karin, Elle, Kitty & Frederike Foto: Linda Willemsen

Welzijn Rivierstroom: midden in de samenleving

In de Wijken

RHENEN – De Buurtgarage is een plek in Rhenen waar mensen terecht kunnen met vragen over onder andere mantelzorg, vrijwilligerswerk of moeilijke formulieren. Je leer er ook nieuwe mensen kennen tijdens de koffieochtend of een spelletjesmiddag. 

Veel activiteiten worden met behulp van Welzijn Rivierstroom georganiseerd. Karin, Elle, Frederike en Kitty vormen het team in gemeente Rhenen. Karin: ‘Wij zijn de schakel tussen de bewoners, diverse organisaties, stichtingen en het sociaal team van de gemeente. Onder andere omdat we midden in de wijk zitten, is het voor bewoners gemakkelijk om bij ons te komen voor vragen of hulp bij ideeën.’ Karin houdt zich vooral op individueel niveau bezig met vragen van inwoners, bijvoorbeeld over eenzaamheid, zorg, wonen en mantelzorg. Want er zijn situaties waarin je er zelf niet meer uitkomt en je wel wat hulp en ondersteuning kan gebruiken. Dan verwijst ze naar organisaties als Automobiel, de Formulierenbrigade, Kerken, Rode kruis, Zonnebloem, NPV, en Humanitas. Is er meer hulp nodig, dan weet zij ook de weg te vinden naar het sociaal team van de gemeente Rhenen.

Frederike houdt zich onder meer bezig met buurtbemiddeling: ‘Als buren een ruzie hebben door - zeg - geluidsoverlast, dan kunnen ze ons inschakelen en kunnen we helpen het conflict op te lossen.’ Welzijn Rivierstroom vindt het belangrijk dat inwoners van Rhenen activiteiten organiseren in hun buurt, maar zet zelf ook dingen op. Dit is vooral de rol van Elle, die over de programmering in de Buurtgarage gaat. Elle: ‘We organiseren onder andere met ondersteuning van ZAAP (Zwerf Afval Adoptie Plan) een prik- en knutselmiddag voor kinderen.’ 

Kitty ondersteunt het verenigingsleven bij het werven en behouden van vrijwilligers. De hoeveelheid hulp die nodig is, verschilt. De vier dames zijn het erover eens dat ze mooi werk hebben: ‘Het is geweldig dat we mensen kunnen ondersteunen in vrijwilligerswerk, mantelzorg of op andere manieren.’ Woon je in de gemeente Rhenen en heb je ergens hulp bij nodig? Kijk dan op www.welzijnrivierstroom.nl voor meer informatie.

Meest gelezen