Afbeelding
Foto: Ingrid Drost

Ingrid Drost: zorg die bij u past

Bedrijvennieuws

VEENENDAAL – Stel, u heeft zorg nodig. Misschien omdat u chronisch ziek bent, of na een ziekenhuisopname. Hoe fijn is het dan dat u zelf zorg kunt kiezen die helemaal bij u past. Bij uw cultuur, overtuiging en wensen. Die zorg wordt betaald door uw zorgverzekering. Tenminste, als het budget dat u ervoor aanvraagt -de indicatiestelling - wordt goedgekeurd. En daar zit nu vaak het euvel.

Niet als Ingrid Drost de indicatie verzorgt. De BIG-geregistreerde wijkverpleegkundige werkte ook enige jaren voor een grote zorgverzekering. Daar ontdekte ze dat het juist formuleren van de indicatiestellingen kennis vereist van wet- en regelgeving die voortdurend verandert.

Die kennis is meestal niet aanwezig bij (wijk)verpleegkundigen. ‘Logisch, ze zijn opgeleid om zorg te verlenen en te indiceren binnen hun eigen organisatie. Niet voor het schrijven van een indicatiestelling voor zorg daarbuiten’, verklaart Ingrid de kloof. Een afwijzing van een indicatie Zvw-pgb kost veel tijd. Voor de zorgverzekeraar, de wijkverpleegkundige en de mantelzorgers. En ook voor de zorgvragers, die intussen verstoken blijven van de juiste zorg.

Dat is allemaal niet nodig wanneer de aanvraag direct goed gedaan wordt. Daarvoor gaat Ingrid gesprek met de zorgvrager om de wensen en behoefte aan te inventariseren. Door haar kennis en expertise weet Ingrid een goede inschatting te maken van de zorg die nodig is. En net zo belangrijk: zorg die passend is. Ingrid heeft een goed inzicht in de sociale kaart en kent de ketenpartners in de regio goed.

Uw behoefte aan zorg wordt vertaald in de indicatiestelling. Met de juiste onderbouwing begrijpt de zorgverzekeraar de aanvraag beter en zal makkelijker het besluit nemen de indicatie toe te kennen. Zo kunt u zelf de regie voeren over uw zorg, door zorg inkopen bij een door u gekozen zorgverlener.

Bent u zorgvrager, mantelzorger of kind van een zorgbehoevende? Kijk eens op www.ingriddrost.nl of bel 06 83658734 voor een afspraak of een vrijblijvend advies. De kosten voor een indicatiestelling zijn meestal te declareren bij uw zorgverzekering.

Meest gelezen