Afbeelding
Foto: IJsclub Rhenen

IJsclub Rhenen klaar voor strenge winter

Algemeen

RHENEN – Volgens sommige weermannen kunnen we de komende winter een periode verwachten met strenge vorst. Bij de IJsclub in Rhenen zijn ze er klaar voor.

Voorzitter Allart van Zetten: ‘De afgelopen tijd zijn we bezig geweest om alle machines klaar te maken voor de winter. Zo kunnen we direct in actie komen als het begint te vriezen.’ Normaalgesproken wordt de natuurijsbaan in de Blauwe Kamer, onderaan de Grebbeberg, klaargemaakt. ‘Een prachtige, idyllische plek midden in de natuur’, is Allart trots.

Blauwe Kamer

Vorige winter hielp de ijsclub om een ijsbaan te realiseren bij de Veerweide bij Moeke in Rhenen. Allart: ‘Het water in de Rijn stond te hoog; hierdoor was een ijsbaan op onze vaste plek niet mogelijk.’ De ijsvereniging hoopt dit jaar op een lage stand van de Rijn én langdurige strenge vorst, zodat er weer op de natuurijsbaan geschaatst kan worden. Volgens Allart is het ook hoog tijd: ‘De laatste keer dat we in de Blauwe Kamer konden schaatsen was in 2013.’

Vaste club vrijwilligers

Veel ijsverenigingen kampen met een tekort aan ijsmeesters, maar dat is in Rhenen niet het geval: ‘We hebben al jaren een vaste club vrijwilligers en ijsmeesters die zich belangeloos inzetten voor de vereniging.’ De ijsclub wil de inwoners van Rhenen en omgeving een fantastische schaatstijd bezorgen op één van de mooiste natuurijsbanen van Nederland. 

Wil jij weten wanneer het oan giet of heb je zin om mee te helpen als het zover is? Volg de ijsclub op Facebook voor de laatste ontwikkelingen.

Meest gelezen