Afbeelding
Door Tineke Hake

Soroptimisten verrassen College met tompoucen

Algemeen

VEENENDAAL – Het zal en kan niemand ontgaan dat in Veenendaal en Rhenen de campagne tegen geweld tegen vrouwen, “Orange the World”, in volle gang is.

De oranje verlichte Cuneratoren in Rhenen en de Van Kreelpoort en Het Perron in Veenendaal zijn de stille markeringen van de campagne. De wereldwijde campagne wordt in Veenendaal en Rhenen georganiseerd en gecoördineerd door Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal, in samenwerking met deze gemeenten. 

Joke Spros (rechts) en Margreet Hagelstein (rechts), leden van deze onlangs 25 jaar geworden serviceclub voor vrouwen, verrasten het College van B&W Veenendaal afgelopen week met oranje tompoucen van Banketbakkerij Mekking uit Veenendaal. Een geste om de samenwerking tussen de club, de gemeente en enkele lokale winkeliers in de campagne te onderstrepen. 

In verband met de coronamaatregelen nam wethouder Martijn Beek in zijn eentje de lekkernijen in ontvangst, evenals de oproep aan het College om zich via www.orangetheworld.nl tot medestander te verklaren in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.   

Meest gelezen